Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanillepudding met kersenpuree recept
Vanillepudding met kersenpuree recept

Vanillepudding met kersenpuree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de maizena en 4 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook met een snufje zout, 4-6 eetlepels suiker, het vanillestokje en het merg. Neem het stokje eruit, roer het maizenamengsel erdoor en breng nogmaals aan de kook. Laat iets afkoelen. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door de warme pudding. Verdeel de pudding over 4-6 dessertschaaltjes en laat afkoelen Was de kersen en verwijder, (behalve bij 6 kersen) de steeltjes en de pitten. Schep de kersen, 5-6 eetlepels water en 3-4 eetlepels suiker in een mengbeker of blender en pureer alles. Versier de pudding met de kersenpuree, de rest van de kersen en het hazelnootkrokant.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanillepudding met kersenpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vanillepudding met kersenpuree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb vanmorgen de pudding gemaakt maar het werd vla in plaats van pudding. Wat heb ik niet goed gedaan?
    Jansje gaf dit recept op 16 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven