Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlaaien recept
Vlaaien recept

Vlaaien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe 1/4 liter melk in een maatbeker. Doe de 5 eieren bij de melk in de maatbeker. Doe de rest van de benodigdheden in een grote kom. Het beslag op een zacht vuurtje aan de kook brengen. Voeg de melk met de 5 eieren toe als alles kookt. Steeds goed blijven roeren om aanbranden te vermijden. Het mengsel moet goed dik zijn. Men moet er bijna niet meer in kunnen roeren. Dan verdeel je het mengsel over 2 vuurvaste potten van ongeveer een 10 tot 15 cm hoogte. Intussen is de oven voorverwarmd op 250 graden C. Zet de vlaaien gedurende 1 uur in de oven. Eens gebakken laat je de vlaaien 24 uur rusten vooralleer ervan te smullen.

Allergenen Informatie

Voor dit vlaaien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven