Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Warm perzikendessert recept
Warm perzikendessert recept

Warm perzikendessert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden. Ovenschaal licht invetten. Perziken halveren, ontpitten en in de ovenschaal zetten (helften met de binnenkant van de vrucht naar boven). Rijkelijk bestrooien met vanillesuiker, in elke halve perzik een bolletje boter doen en schaal in de oven zetten gedurende 20 minuten.
In de tussentijd klop je de slagroom op eventueel met een beetje suiker en spatel je voorzichtig drie grote lepels mascarpone door de opgeklopte slagroom. Zet koel weg tot gebruik. Verkruimel de koekjes.
Als de perziken gaar zijn na 20 minuten uit de oven halen en op kleine bordjes plaatsen. Doe nu een bol ijs op de warme perzikhelft en daarbovenop een flinke klodder mascarponeslagroom, garneer met de koekkruimels. In de ovenschaal bevindt zich "perzikboter", schep dit over het gerecht heen en serveer meteen.

Serveersuggesties

Halzelnootkrokant is ook erg lekker om het dessert mee te bestrooien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit warm perzikendessert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven