Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte Chocolademousse recept
Witte Chocolademousse recept

Witte Chocolademousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water. Breek de chocolade in kleine stukjes boven een kom en laat deze smelten in de magnetron. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in een eetlepel heet water en roer dit door de gesmolten chocolade. Klop de eierdooiers op met de suiker. Roer het eigeelmengsel door de chocolade en laat het mengsel even afkoelen. Klop de slagroom op, niet te stijf en spatel deze door het chocolademengsel. Klop het eiwit stijf en spatel deze door het chcolademengsel. Verdeel de chocolademousse over 5 kleine dessertglazen en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte chocolademousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witte Chocolademousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Fijn dat het allemaal zo goed wordt uitgelegd dat helpt goed, bedankt!
    Dora Orlando gaf dit recept op 23 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Handig te vermelden dat eiwit absoluut geen eigeel meer mag bevatten voor het kloppen. Hier liep ik in mijn laatste stap op vast waardoor dit grapje mislukte. Jammer, want de rest leek perfect te gaan... Lees reactie
    Sander gaf dit recept op 3 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Zal hem zeker proberen!
    Sjaak gaf dit recept op 26 maart 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven