Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte chocolademousse met gekonfijte citroen recept
Witte chocolademousse met gekonfijte citroen recept

Witte chocolademousse met gekonfijte citroen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de schoongeboende citroen in dunne plakken. Verwarm suiker en water tot de suiker is opgelost. Laat dit iets inkoken, leg de citroenplakjes erin en kook zachtjes 5 minuten. Schep de citroen eruit en laat afkoelen. Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk en laat de chocolade hierin al roerend smelten. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme chocolademengsel. Laat iets afkoelen tot een lobbig mengsel. Verdeel de chocoladekruimels over de bodem van de glazen. Sprenkel de rum erop. Spatel de slagroom door het chocolademengsel en schep de mousse in de glazen. Laat ze in de koelkast opstijven (dit kan allemaal een dag van tevoren). Serveer het dessert gegarneerd met de citroenplakjes, eventueel gehalveerd.

Serveersuggesties

Vervang chocoladecake door bastognekoek. Neem in plaats van citroen chocoladesnippers.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte chocolademousse met gekonfijte citroen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven