Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zucotto recept
Zucotto recept

Zucotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een schaal van 1,5 liter inhoud. Vet de schaal in en beleg de binnenkant met plastic folie. Snijd de cake in plakken (ongeveer 0,8 centimeter) en snijd deze diagonaal door waardoor je twee driehoekjes krijgt. Bekleed de binnenkant en de bodem van de schaal met deze plakken. Zorg ervoor dat de plakken elkaar niet overlappen. Bewaar enkele plakken om de bodem van de zuccoto te beleggen. Besmeer de cake vervolgens met de cognac of amaretto. Plaats een schaal in een pan met heet water en smelt in deze schaal de chocola. Laat deze enigszins afkoelen. Klop de helft van de slagroom en roer deze in gedeelten voorzichtig door de chocola. Doe dit mengsel in de met cake bekleedde schaal. Rooster de amandelen. Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker. Voeg, indien gewenst, het amandelextract toe. Meng dit mengsel met de geroosterde amandelen. Voeg het vervolgens aan de schaal toe. Bestrijk de cakeplakken met cognac of amaretto en leg de bestreken kant op het mengsel. Zorg dat het hele mengsel helemaal bedekt is. Dek de schaal af met plastic folie en plaats deze drie uur tot een dag in de koelkast. Keer, voor het serveren, de zuccoto om op een platte schaal. Verwijder de folie en bestrooi de zuccoto met cacaopoeder of geschaafde chocolade.

Allergenen Informatie

Voor dit zucotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven