Narial anday (eier-kokoscurry)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Pan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Prik de 'ogen' van de door, giet het sap af en bewaar het.
    Breek de noot open en neem het vruchtvlees uit de dop.
    Snipper een derde van de kokos en zet het even apart.
    Doe de rest van de kokos in een blender of keukenmachine en hak zeer fijn (of rasp de kokos fijn).
    Doe de gehakte kokos in een kom, giet het kokende water erover en roer 5 minuten.
    Giet daarna door een zeef, bekleed met dubbel kaasdoek, in een kom.
    Vouw het kaasdoek dicht en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
    Gooi de kokos uit de doek weg.
    Roer het bewaarde sap goed door de kokosmelk in de kom en zet dit even apart.
    Smelt de in een grote pan en bak de en knoflook in 4-5 minuten zacht op een laag vuur.
    Voeg laurier, specerijen en (niet bij tomatenpuree) toe.
  2. Roer goed om en bak nog 3-4 minuten.
    Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
  3. Voeg de tomatenmoes of -puree toe.
    Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg nu de gesnipperde kokos en halve toe.
    Warm alles nog 2-3 minuten op een laag vuur door.
    Schep de op een schotel, schenk de saus erover uit en serveer warm.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
211 kcal
10%844 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Narial anday (eier-kokoscurry)