Nasi Goreng
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Minimaal 2 uren van tevoren het vlees parmentier snijden (blokjes van 10 mm).
- Dit geldt ook voor de .
- Vervolgens het vlees marineren, met de volgende ingrediënten: 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djinten, 1 theelepel sambal goreng, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 eetlepels ketjap manis en zout.
- De fijn en knoflook fijn snipperen.
- De wassen, in de lengte doorsnijden en kleine halve ringen snijden.
- De moet brunoise gesneden worden en dient voornamelijk voor de kleur.
- Bereiding:
- Was de en doe in een pan.
- Voeg water toe totdat één vingerkootje water boven de staat.
- Zet het op hoog vuur totdat het kookt.
- Maak dan met een vork de los, plaats een deksel en laat de op laag vuur 20 minuten staan.
- De is dan klaar.
- Fruit eerst de ui, voeg daarna de en knoflook toe en op het laatst de één minuutje meebakken.
- Doe een klein beetje olie in een wok en los daarin op matig vuur de op.
- Voeg de toe en bak dit onder voortdurend omscheppen even mee.
- Bak vervolgens op hoog vuur de gemarineerde vleesmassa, zodat de buitenkant een beetje krokant wordt.
- Klop de met een beetje water los en voeg en 1 theelepel djahé toe.
- Bak het mengsel in een koekenpan en snijd het in reepjes.
- Schep vlees, ei en hamblokjes samen met de door de en maak op smaak met , sambal en .
Ook lekker om te maken
Variaties op Nasi Goreng
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Nasi Goreng | 11 | Rijstgerechten |
Thaise Nasi Goreng | 4 | Rijstgerechten |
Nasi Goreng Singapore | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal goreng
- trassi en sambal goreng kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal goreng
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi en sambal goreng kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal goreng
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 341 kcal | 17% | 1364 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |