Nasi goreng
- Herkomst Suriname
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De in 3 eetlepels hete enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen. 9 eetlepels verhitten, in blokjes gesneden toevoegen en enkele minuten bakken tot het gaar is; hieraan toevoegen 5 eetlepels Nasi Goreng (roerbakmix), 2 mespuntjes , , en het geheel 3 minuten roerbakken. 3 kopjes gekookte toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de toevoegen en goed omscheppen.
- Eventueel naar smaak toevoegen.
- Serveertip:
- Serveren met o.a.
- ei-sliertjes, kouseband, Faja Lobi pinda-satésaus, zuurgoed, gebakken banaan, drumsticks, kippenbouten, kip-rollade, kippenlevertjes met aardappelsticks.
- Variatietip:
- Voeg exotische groentemix tijdens het roerbakken toe.
Ook lekker om te maken
Variaties op Nasi goreng
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Nasi Goreng | 11 | Rijstgerechten |
Thaise Nasi Goreng | 4 | Rijstgerechten |
Nasi goreng met frisse groenten en kalkoenfilet | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassie is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1165 kcal | 58% | 4660 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |