Nasi goreng
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Diepe schaal
Bereidingswijze
- Was de .
- Breng het met aan de kook en voeg de rijsts toe.
- Laat de 20 minuten zachtjes koken zonder te roeren.
- Maak de schoon en snijd hem fijn.
- Verhit de olie en fruit de tot hij begint te kleuren.
- Snijd het kippenvlees klein.
- Snijd de in reepjes.
- Voeg de kruiden, kippenvlees en kipfiletreepjes toe.
- Bak het geheel nog 5 minuten.
- Voeg de droge er al roerend beetje bij beetje toe.
- Breng de nasi op smaak met en .
- Klop het met een snufje en 1 eetlepel los.
- Maak de warm in de koekenpan en bak van het een omelet.
- Rol de omelet op en snijd het tot reepjes.
- Schep de nasi over in een diepe schaal en garneer het met reepjes omelet.
- Serveer de nasi met repen komkommer, radijs of partjes tomaat.
Ook lekker om te maken
Variaties op Nasi goreng
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Nasi Goreng | 11 | Rijstgerechten |
Thaise Nasi Goreng | 4 | Rijstgerechten |
Nasi Goreng paksoi (gebakken rijst met kipfilets met paksoi) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 497 kcal | 24% | 994 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 14 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 92 g. | 35% | 184 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |