Nasi Goreng: Basis Recept

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook de (zie verpakking).
  2. Voor snelkook rijst:
  3. kook de op laag vuur in ruim kokend water 8 minuten.
  4. Giet de af en laat het met het deksel erop (zonder gas) garen, 12 a 15 minuten.
  5. Daarna even met een vork door roeren.
  6. De laten afkoelen in een ruime lage schaal.
  7. Af en toe even omscheppen met een lepel.
  8. Laat de minimaal een uur afkoelen.
  9. Hierbij blijft de een beetje vochtig en is het niet zo droog.
  10. Aanbevolen is 3 uur van tevoren de laten afkoelen.
  11. Na 30 minuten een theedoek eroverheen strak trekken.
  12. Daarna elke 30 minuten even omscheppen.
  13. Was of spoel de goed af.
  14. Snijd de in fijne ringen en leg ze in een vergiet of schaal.
  15. Pluk de ringen met je vingers zodat de ringen loskomen.
  16. Als het goed is, voelt het hooi-achtig aan.
  17. Snijd de in fijne snippers.
  18. Doe dat ook met de knoflook (het liefst vloeibaar of gestampt).
  19. Doe alvast de door de knoflook.
  20. Of voor een wat pittigere smaak de er later los bij.
  21. Klop de in een maatbeker of kom met een scheutje water.
  22. Zet daarna alvast het vuur op en doe er zonnebloem of in.
  23. Een klein scheutje is genoeg.
  24. De kunnen nu in de pan.
  25. Zorg ervoor dat de pan goed heet is alvorens het bakken en laat het vuur op zo laag mogelijk voordat de erin gaan.
  26. Het liefst een deksel op de pan.
  27. De zijn gaar als het droog ziet.
  28. Bij eventueel luchtbellen even doorprikken met een vork en eventueel het ei nog omgekeerd even laten bakken.
  29. De kunnen op een bord om even af te koelen, om ze daarna in grove stukjes te snijden.
  30. Laat de pan weer goed warm worden om daarna de spek erin te bakken.
  31. Bak de spek op hoog vuur 5 minuten.
  32. Keer ze daarna even om om het met een deksel erop even op middel vuur te laten garen in 1 a 2 minuten.
  33. De spek net als de op een bord in fijne stukjes snijden.
  34. Pak een wok pan en laat het goed warm worden.
  35. Doe er een bodem olie in.
  36. Ongeveer 100 ml en als het te droog wordt iets meer erbij.
  37. Fruit de en laat het wat kleuren.
  38. Doe de met de knoflook erbij.
  39. Doe de de erbij en laat het wat slinken.
  40. Nu kan het vlees erbij met een scheut .
  41. Dat kunnen 1 a 3 eetlepels zijn.
  42. Dit naar eigen smaak toevoegen.
  43. Even goed roeren totdat de ketjap zich goed gemengd heeft.
  44. Doe de er in delen bij.
  45. Laat het wat kleuren en doe er elke keer een beetje bij.
  46. Nu kan het gas op het laagst of eventueel uit.
  47. Doe de ei erbij en meng het met de Nasi Goreng.
  48. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spekjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
780 kcal
39%1560 kcal
Vetten
30 g.
43%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
112 g.
43%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasi Goreng: Basis Recept