Nasi Goreng Selematan (nasi anders dan anders)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Diepe schaal

Bereidingswijze

  1. Kook de in 2 liter water gaar met , , 1 theelepel en de .
  2. Haal de eruit en pluk deze in kleine stukjes.
  3. Laat dit goed uitlekken.
  4. Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon.
  5. Gebruik net zoveel bouillon als wat er normaal wordt gebruikt om de rijst te koken.
  6. Laat , nadat de rijst gaar is, deze afkoelen en houd het gereed.
  7. Wrijf de fijngemaakte , knoflook, (naar smaak), , , en tezamen en fruit dit in wat olie.
  8. Klop de los en voeg dit aan het mengsel toe.
  9. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de droge rijst toe.
  10. Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed om en om roeren.
  11. Dien de nasi op in een diepe schaal en garneer het met plakjes en hardgekookt .
  12. Geef er wat bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • trassi en sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Nasi Goreng Selematan (nasi anders dan anders) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit is zo lekker! Wist alleen niet wat te doen met de kip, dat staat er niet bij, doe die ook door de rijst en bak het mee. Superlekker! Vinden ze hier allemaal in ons gezin.
Bertina 24 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
440 kcal
22%1760 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
81 g.
31%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasi Goreng Selematan (nasi anders dan anders)