Maak de schoon en snij deze in hele dunne ringetjes
Maak de knoflook schoon en pers deze heel fijn
Meng de lomboks(3)(2), paprikapoeder(2 theelepels) en knoflook goed door elkaar
Was en spoel de rijst in een zeef totdat het water helder blijft.
Zet de rijst met de santen(12 deciliter) op het vuur met de daun pandan en het zout(1 theelepel).
Roer de rijst af en toe totdat het water is verdampt.
Laat dan de rijst 10 minuten rusten.
Verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor en doe de rijst in de gaatjes pan en stoom de rijst op hoog vuur in 25 minuten gaar.
Roer de rijst af en toe om en let erop dat de onderste pan voldoende water blijft bevatten.
Houd de rijst warm op een laag vuurtje.
Leg het lombok mengsel op een schaaltje klaar. (dit is voor 15 porties)
Kluts de eieren(4) goed en bak met een beetje boter(1 stuk) in een koekenpan hiervan twee omeletten.
Laat de omeletten goed afkoelen
Rol de omeletten op en snij deze in dunne reepjes. (dit is voor 15 porties)
Verdeel de ikan kering goreng en de gefruite uitjes(200 gram) in 15 porties.
Knip de pisangbladeren in 15 stukken van ongeveer 25 x 25 cm
En 15 stukjes van 10 x 10 cm.
Leg het grootste blad onder en daarop het stukje van 10 cm.
Verdeel de rijst in 15 porties
Leg 1 portie rijst op het stukje blad van 10x10cm
Maak een kuiltje in de rijst en leg erin 1 portie ikan kering goreng.
Dek het kuiltje af in vorm een torentje van de rijst.
Strooi er dan een porties gefruite uitjes(200 gram)
Strooi er dan de reepjes omelet
En het lombok mengsel daar weer over
Sluit de zijkanten van het grootste stuk pisangblad schuin in elkaar en haal ze naar onder.
Laat iets van de bovenkant open zodat er wat van de lomboks(3)(2) te zien is.
De pakketjes zo warm mogelijk serveren als snack.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.