Nasi Kebuli ( gebakken rijst met bouillon)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Schil de en rasp deze fijn.
Wijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot er een mooie kruidenpasta ontstaat.
Was de en laat 1 uur in water weken.
Verwarm de en fruit de en de goudbruin.
Neem ze uit de wok en houd het apart.
Doe de en gemberrasp bij de hete en bak de tot alle is geabsorbeerd.
Voeg de kruidenpasta toe aan de en schep het geheel goed door de .
Voeg de bouillon toe en schep het geheel goed door.
Voeg toe.
Roer de een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar.
Voeg de helft van de gefruite bij de en kook de gaar.
Neem de deksel van de pan en stoom de droog.
Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los.
Garneer de schaal met de resterende gefruite en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Nasi Goreng Tongkol (gebakken rijst met groente en tonijn)455m
-
Recept
Nasi Langgi (gebakken rijst met kruiden en kokosmelk)440m
-
Recept
Kip met gekruide rijst en ananas445m
-
Recept
Nasi Terong (gebakken rijst met gehakt, paprika en aubergine)445m
-
Recept
Kip paprika ragout met rijst41u
-
Recept
Nasi Koening, feestelijke gele rijst435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 470 kcal | 23% | 1880 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 69 g. | 26% | 276 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |