Nasi Koening met tjotjo ajam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de serehstengels schoon en halveer ze.
  2. Verhit in een braadpan en bak de rondom bruin.
  3. Schep het op een bord.
  4. In dit bakvet sambal met 1 serehstengel 2 minuten zachtjes fruiten.
  5. Roer de erdoor en laat het smelten. 1 blik en 1 deciliter water erdoor roeren.
  6. Blijven roeren tot mooie saus ontstaat.
  7. in de saus leggen en naar smaak toevoegen.
  8. Kip onafgedekt in 40 minuten zachtjes gaar smoren en saus dikker laten worden.
  9. In pan andere blik met 2 deciliter water, , andere serehstengel, , en aan de kook brengen en goed blijven roeren.
  10. Rijst erdoor roeren en in 15 minuten zachtjes gaar koken.
  11. Afgedekt nog 10 minuten laten staan.
  12. Rijst op vier borden scheppen.
  13. Tjotjo ayam ernaast scheppen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1303 kcal
65%2606 kcal
Vetten
30 g.
42%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
159 g.
61%318 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
75 g.
83%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasi Koening met tjotjo ajam