Nasi Koening (verfijnde gele rijst)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verhit de olie en fruit de ui tot hij glazig ziet.
Schep de knoflook erdoor.
Voeg de , onder voortdurend omscheppen, er beetje voor beetje bij.
Blijf alles zolang omscheppen tot de rijstkorrels er enigzins 'glazig' uitzien.
Voeg het , de en de toe en roer alles goed door elkaar.
Schenk de romige aangevuld met erbij en roer alles door elkaar tot de kook erover komt.
Deksel op de pan en het vuur laag zetten.
Laat het ongeveer 10 minuten sudderen totdat er geen vloeistof zichtbaar is en zet daarna het vuur uit.
Laat het nog 10 minuten rusten met het deksel op de pan.
Verwijder daarna het deksel en ontsteek het vuur weer.
Zet het vuur op de laagste stand en stoom de droog onder voortdurend langzaam roeren.
Schep de in een voorverwarmde kom.
Nasi Koening past uitstekend bij gerechten met varkensvlees en gerechten met kip.
Kies bij voorkeur gerechten waarin geen santen is verwerkt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oedang ketan Koening (nasi met garnalen)445m
-
Recept
Kaha bath (Gele rijst)445m
-
Recept
Nasi Goreng Djawa (gebakken rijst met sjalotjes)440m
-
Recept
Nasi goreng kepiting (gebakken rijst met garnalen en krab)445m
-
Recept
Nasi peck swie (gebakken rijst met ei erwten en ham)420m
-
Recept
Nasi Goreng paksoi (gebakken rijst met kipfilets met paksoi)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 373 kcal | 18% | 1492 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 78 g. | 30% | 312 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |