Nasiballen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Kook de gaar volgens voorschrift.
  2. Kook de kip gaar in gezouten water en snijd het gare vlees in kleine stukjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in de wadjang.
  4. Verhit de olie en doe de en de erbij.
  5. Fruit 4 minuten.
  6. Doe nu kip, , sambal en erbij en schep dit gedurende 5 minuten goed door.
  7. Als laatste de en de soyasaus toevoegen, goed omscheppen en af laten koelen.
  8. Vorm van de afgekoelde met de hand stevige afgeplatte ballen, rol deze door de , daarna door het en dan weer door .
  9. Verhit een ruime hoeveelheid olie tot 180 graden Celcius en frituur hierin de ballen in 5 minuten rondom bruin.
25
25
25

Variaties op Nasiballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Nasiballen
VariatieAantalGang
Nasiballen2Snacks
Gezonde Nasiballen1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal trassi en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
237 kcal
11%1422 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
1%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%252 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasiballen