Nasiballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Nasi recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook 1 liter water en los daarin 2 op.
- Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden.
- Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan de langzaam toe, blijf roeren.
- Wanneer het geheel een stevige roerbare massa is geworden hebt u voldoende meel toegevoegd.
- Voeg nu de bouillon langzaam toe en blijf roeren.
- De inhoud van de pan kan nu over de koude nasi gegoten worden.
- Bewaar echter nog een gedeelte in de pan.
- Meng alles nu met de handen door elkaar.
- Het mengsel moet, wanneer er een balletje van gedraaid wordt, niet uit elkaar vallen.
- Voeg anders de rest van de inhoud van de pan erbij.
- Laat de massa even afkoelen.
- Maak van de nasi mooie ronde ballen.
- Wentel deze door het .
- Haal de nasiballen door de geklutste en wentel ze daarna nogmaals door het .
- Bak de nasiballen in de frituurpan op 180 graden C.
- Heerlijk!
Variaties op Nasiballen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Nasiballen | 2 | Rijstgerechten |
Gezonde Nasiballen | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
- paneermeel en bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bloem
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- paneermeel en bouillonblokjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel, bouillonblokjes, margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel en margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Nasiballen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 452 kcal | 22% | 1808 kcal |
Vetten | 32 g. | 47% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |