Schil de en rasp deze.
Snijd de kardemoms aan de top in.
Maak de schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Ontdoe de van zaad en zaadlijsten en hak deze fijn.
Kook de hard en laat ze afkoelen.
Snijd de in plakjes.
Kneus de .
Was de , laat hem een half uur in koud staan en daarna uitlekken.
Verhit op laag vuur een eetlepel , roer er de rozijnen(25 gram) door tot ze opzwellen, haal ze uit de pan en houd ze apart.
Bak de cashewnoten(25 gram) in dezelfde olie tot ze lichtbruin zijn, schep ze uit de pan en houd ze apart.
Breng de melk(2 eetlepels) aan de kook, voeg er de saffraandraadjes(1 theelepel) aan toe, neem de pan van het vuur en houd hem apart.
Verhit het restant van de geklaarde boter(1 eetlepel)(50 gram) op laag vuur en bak de kardemoms, de kruidnagels(4), het komijnzaad(1 theelepel) en de laurierblaadjes(2)1 minuut.
Voeg de gember, knoflook(2,5 tenen) en groene chilipepers(1,5 stuk) toe en roerbak 30 seconden.
Voeg de nootmuskaat(1 theelepel), kaneel(1 theelepel), komijn(1 theelepel) en koriander(1 eetlepel) toe en bak 1 minuut.
Voeg het gehakt toe, zet het vuur op half en roerbak het gehakt tot het rul en lichtbruin is.
Het duurt ongeveer 5 minuten tot al het vocht is verdampt.
Voeg de rijst toe en roerbak ± 5 minuten.
Voeg het water(5.75 deciliter), het zout(1.5 theelepels), de room(1.5 deciliter) en de saffraan toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat 12-15 minuten zacht koken.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten met het deksel op de pan staan.
Voeg de helft van de noten en de rozijnen(25 gram) aan de rijst toe.
Besprenkel met rozenwater(2 eetlepels) en schep de rijst met een vork voorzichtig om.
Schep de pilau in een schotel en garneer met het restant van de noten en rozijnen(25 gram) en met de plakjes ei.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
geklaarde boter en geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter, geklaarde boter, melk, room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
geklaarde boter, geklaarde boter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.