Nepalees diner voor twee

Ingrediënten

+ -
print

In één ruime theelepel:

Pickel, als belangrijke smaakmaker:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Na het afgieten van de terug in de pan doen en vermengen met 1½ theelepel “” (Speciale boter, verkrijgbaar in alle Chinese winkels), maar gewone boter of margarine of is ook okay.
  2. Vijf minuten met deksel laten staan van het vuur af.
  3. De in kleine stukjes snijden.
  4. In een (eventuele kleine) roerbakpan 2 eetlepels heet maken.
  5. De paprika aan toevoegen en daarna de kleingesneden toevoegen.
  6. Laag vuur.
  7. De kruiderij toevoegen.
  8. Het toevoegen, hoog vuur tot het geheel kookt Tot slot de versgesneden en het blikje toevoegen.
  9. Het geheel omscheppend doorwarmen en even laten intrekken en dan opdienen bij de .
  10. Vlees:
  11. Hoewel runder- en kippevlees ongebruikelijk tot verboden zijn in de Boedistische levenswijze en Hindoeïstische religie, is het hier een welkome vervanging voor het vlees van een buffel Bij deze maaltijd is het lekker om kippenvlees te gebruiken.
  12. Bijvoorbeeld 250 gram kleingesneden aanbraden in wat olijfolie en garen nadat toegevoegd is:
  13. Wat naar smaak en een (ruime) theelepel "special meat Marsala".
  14. Dit zijn speciaal voor vlees samengestelde kruiden, in een pakje verkrijgbaar voor weinig geld in een Chinese winkel.
  15. Groente:
  16. Vier bosuitjes kort snijden (stukjes van drie cm) en wat zeer kleine bloemkoolroosjes van ongeveer een achtste kleine bloemkool bakken in hete olijfolie. (Eerst de bloemkool en dan de bosuitjes!) Toevoegen:
  17. wat , twee snuffen en een enkele snuf paprika-, gember- en .
  18. Dan vijf eetlepels toevoegen op een laag vuur totdat het kookt en daarna doorwarmen tot de bloemkool op de de gewenste "beet" is.
  19. De Pickel:
  20. Neem een middelgrote , kook hem in heel in wat (± een half glas), maak hem stuk in het en mix er , wat , een theelepel , een (flinke) theelepel en wat verse door. (Eventueel aanvullen met wat currypasta uit India (medium-hot) of Thailand).
  21. Veel genoegen met het bereiden van deze voor de westerse receptuur betrekkelijk onbekende en daarna buitengewoon smakelijke maaltijd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • curry en curry past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
729 kcal
36%1458 kcal
Vetten
10 g.
15%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
137 g.
53%274 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nepalees diner voor twee