Na het afgieten van de terug in de pan doen en vermengen met 1½ theelepel “Ghee(1 stuk)” (Speciale boter, verkrijgbaar in alle Chinese winkels), maar gewone boter of margarine of olijfolie(1 stuk) is ook okay.
Vijf minuten met deksel laten staan van het vuur af.
De tomaten(3) in kleine stukjes snijden.
In een (eventuele kleine) roerbakpan 2 eetlepels olijfolie(1 stuk) heet maken.
De paprika aan toevoegen en daarna de kleingesneden tomaten(3) toevoegen.
Laag vuur.
De kruiderij toevoegen.
Het water(1.5) toevoegen, hoog vuur tot het geheel kookt
Tot slot de versgesneden koriander(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) en het blikje zalm(1 blikje) toevoegen.
Het geheel omscheppend doorwarmen en even laten intrekken en dan opdienen bij de rijst(225 gram)(1 stuk).
Vlees:
Hoewel runder- en kippevlees ongebruikelijk tot verboden zijn in de Boedistische levenswijze en Hindoeïstische religie, is het hier een welkome vervanging voor het vlees van een buffel Bij deze maaltijd is het lekker om kippenvlees te gebruiken.
Bijvoorbeeld 250 gram kleingesneden aanbraden in wat olijfolie en garen nadat toegevoegd is:
Wat zout(1 stuk) naar smaak en een (ruime) theelepel "special meat Marsala".
Dit zijn speciaal voor vlees samengestelde kruiden, in een pakje verkrijgbaar voor weinig geld in een Chinese winkel.
Groente:
Vier bosuitjes kort snijden (stukjes van drie cm) en wat zeer kleine bloemkoolroosjes van ongeveer een achtste kleine bloemkool bakken in hete olijfolie. (Eerst de bloemkool en dan de bosuitjes!) Toevoegen:
wat zout(1 stuk), twee snuffen komijn(1 stuk)(1 stuk) en een enkele snuf paprika-, gember- en knoflookpoeder(1 stuk).
Dan vijf eetlepels water(1.5) toevoegen op een laag vuur totdat het kookt en daarna doorwarmen tot de bloemkool op de de gewenste "beet" is.
De Pickel:
Neem een middelgrote tomaat(1 stuk), kook hem in heel in wat water(1.5) (± een half glas), maak hem stuk in het water(1.5) en mix er zout(1 stuk), wat komijn(1 stuk)(1 stuk), een theelepel olijfolie(1 stuk), een (flinke) theelepel sambal oelek(1 stuk) en wat verse koriander(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk) door. (Eventueel aanvullen met wat currypasta uit India (medium-hot) of Thailand).
Veel genoegen met het bereiden van deze voor de westerse receptuur betrekkelijk onbekende en daarna buitengewoon smakelijke maaltijd.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
Suiker
curry en curry past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.