Rasp de citroen en limoen/sinaasappel om de benodigde hoeveelheid rasp te verkrijgen.
De springvorm van 26-28cm doorsnede niet invetten.
Leg hem wel klaar.
Scheid de .
Kneed de ingredienten voor het deeg voor de bodem.
Leg het deeg in de koelkast te rusten.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Voeg onder voortdurend roeren steeds kleine hoeveelheden , , , vanillesuiker(1 zakje)(1 zakje), eieren(6) en de slagroom(200 milliliter) toe, in een grote beslagkom.
Zeef op het laatst drie eetlepels bloem(3 eetlepels)(130 gram) door het mengsel.
Doe het deeg voor de bodem in de springvorm.
Officieel hoor je 1/3 van het deeg op de bodem uit te spreiden, 15 minuten te bakken op 200 gram en dan de rest van het deeg over de randen uit te spreiden en samen met de vulling af te bakken (zie onder).
Maar ik vind het lekkerder zonder rand en wel zo makkelijk.
Wat ik doe is eerst 1/3 deel van het deeg met een lepel extra hard aandrukken op de bodem, en dan de overige 2/3 er overheen uit te spreiden.
Dat dan 15 minuten in de oven bakken.
Haal na 15 minuten de springvorm uit de oven en verhit de oven tot 260 graden.
Doe het creamcheese mengsel voorzichtig in de springvorm en plaats terug in de oven.
Bak 12-15 minuten (probeer er voor te zorgen dat de taart niet 'barst'), daarna temperatuur naar beneden naar 90-100 graden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter, roomkaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.