New York Cheesecake

Ingrediënten

+ -
print

Bodem:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de citroen en limoen/sinaasappel om de benodigde hoeveelheid rasp te verkrijgen.
    De springvorm van 26-28cm doorsnede niet invetten.
  2. Leg hem wel klaar.
    Scheid de .
    Kneed de ingredienten voor het deeg voor de bodem.
  3. Leg het deeg in de koelkast te rusten.
    Verwarm de over voor op 200 graden.
    Voeg onder voortdurend roeren steeds kleine hoeveelheden , , , , en de toe, in een grote beslagkom.
  4. Zeef op het laatst drie eetlepels door het mengsel.
    Doe het deeg voor de bodem in de springvorm.
  5. Officieel hoor je 1/3 van het deeg op de bodem uit te spreiden, 15 minuten te bakken op 200 gram en dan de rest van het deeg over de randen uit te spreiden en samen met de vulling af te bakken (zie onder).
  6. Maar ik vind het lekkerder zonder rand en wel zo makkelijk.
  7. Wat ik doe is eerst 1/3 deel van het deeg met een lepel extra hard aandrukken op de bodem, en dan de overige 2/3 er overheen uit te spreiden.
  8. Dat dan 15 minuten in de oven bakken.
    Haal na 15 minuten de springvorm uit de oven en verhit de oven tot 260 graden.
  9. Doe het creamcheese mengsel voorzichtig in de springvorm en plaats terug in de oven.
    Bak 12-15 minuten (probeer er voor te zorgen dat de taart niet 'barst'), daarna temperatuur naar beneden naar 90-100 graden.
  10. Na een uur is de cheesecake klaar.
25
25
25

Variaties op New York Cheesecake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van New York Cheesecake
VariatieAantalGang
New York cheesecake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, roomkaas, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
418 kcal
20%6688 kcal
Vetten
26 g.
37%416 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%16 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
28%400 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor New York Cheesecake