Maak een marinade van de , , peper(2 theelepels)(0.75 theelepels), citroensap en een beetje water(180 milliliter).
Was de prei(1 stuk) en snijd deze in ringen.
Was de winterwortel(1 stuk) en rasp deze fijn.
Verwijder de zaden uit de peper(2 theelepels)(0.75 theelepels) en snijd deze in ringetjes.
Maak de ui(1 stuk) schoon en snipper deze fijn.
1 eetlepel olie heet laten worden.
Knoflook en gember(2 schijfjes) in de olie aanbakken. Tomatenpuree(1 blikje) verdunnen met het water(180 milliliter) en toevoegen aan de knoflook en gember(2 schijfjes).
Even doorroeren en aan de kook brengen. Suiker(80 gram), azijn(150 milliliter) en peper(2 theelepels)(0.75 theelepels) toevoegen.
Op smaak brengen en eventueel extra binden met een beetje aardappelmeel.
Houd de saus warm.
De visfilet nakijken op graten en ± 15 minuten in de marinade leggen.
Doe enkele lepels bloem(2 eetlepels) op een plat bord en paneer de visfilets hierin.
Laat de gepaneerde filets ½ uur rusten.
Bak daarna de filets in ruim olie. (2 x net als verse frites).
Leg de gebakken visfilets op een serveerschaal en strooi hierover de reepjes prei(1 stuk), wortel en Spaanse peper(2 theelepels)(0.75 theelepels)(1 stuk).
Overgiet het geheel met de zoetzure saus en direct serveren.
Lekker met basmatirijst.
Eventueel kun je ook nog taugé bij de groenten toevoegen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.