Nijlbaars met kaas en kruidenkorst uit de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de peterselie schoon en hak deze zeer fijn.
Rasp de fijn.
Snijd de nijlbaars in 4 gelijke stukken.
Snijd de pruimtomaten in vieren.
Maak de rode schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
Verkruimel het in de keukenmachine.
Meng peterselie, en de gesmolten boter erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Strooi peper en zout naar smaak over de filets en verdeel het kruidenmengsel erover.
Bak de nijlbaars in 8-10 minuten gaar in de oven.
Meng voor de warme salade alle ingrediënten behalve de in een pan.
Zet de pan op hoog vuur en verwarm kort zodat alles nog lekker knapperig blijft.
Draai dan onmiddellijk de warmtebron uit.
Verdeel over elk bord wat warme salade, leg daarop een nijlbaarsfilet en garneer met de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- brood, parmezaanse kaas, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- kabeljauw en kabeljauwfilets is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 97 kcal | 4% | 388 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 4% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 3% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |