Nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Zeef
- Plank
Bereidingswijze
- Schil de en snijd ze in stukjes.
Maak de schoon en snijd deze ook in stukjes.
Verwarm de oven op 200°C.
Kook de en de in water met zout in 15-20 minuten gaar.
Spreid de plakken rauwe uit op een plank en beleg ze met blaadjes .
Schenk ca. 100 milliliter gezeefde op een bord, voeg de helft van de en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de nijlbaars in 4 gelijke stukken.
Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de . - Rol de met de vis op.
Verhit 1 eetlepel in een koekenpan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin.
Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin.
Voeg de en de toe en laat dit ca. 5 minuten inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm in een pan de met naar smaak .
Giet de aardappels en de af en wrijf ze boven de room door een zeef.
Roer de puree luchtig en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een schaal de rest van de met de knoflook met ongekookte , en de rest van de .
Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord.
Schep daarnaast wat van de spinaziesalade en een flinke eetlepel van de aardappel-knolselderijpuree.
gGarneer eventueel met sprietjes bieslook.
Ook lekker om te maken
-
Recept
In oven gebakken nijlbaars met tomaat en feta445m
-
Recept
Risotto met nijlbaars en spinazie445m
-
Recept
Nijlbaars met tomaat uit de oven (pittig gerecht)445m
-
Recept
Gebakken nijlbaars met groente-ratatouille en aardappelpuree445m
-
Recept
Nijlbaars in zoetzure saus445m
-
Recept
Nijlbaars met prei en puree445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- geitenkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 419 kcal | 20% | 1676 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |