Nijlbaars met tomaat uit de oven (pittig gerecht)
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Rasp de fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de sjalot schoon en snipper deze heel fijn.
Verwijder de zaden en zaadlijsten ui de en hak deze fijn.
Was de tomaat, verwijder het kroontje en snijd deze in plakken.
Meng de knoflook, ui, , , , en de goed door elkaar.
Beboter de ovenschaal licht in en bestrooi deze met paneermeel.
Leg de vis in de schaal.
Leg daarop de tomatenschijven.
Schenk het roommengsel over de vis en strooi de over het geheel.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de schaal in de oven van 175 °C voor ongeveer 30 minuten tot alles mooi gaar en goudbruin is.
Kijk af en toe even of het niet te hard gaat in de oven. - Elke oven heeft zijn eigen eigenschappen met bakken.
Heerlijk met een pasta of aardappelpuree.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Nijlbaars met kaas en kruidenkorst uit de oven450m
-
Recept
Nijlbaars met pittige kerriesaus445m
-
Recept
Nijlbaars uit de oven met tomaten en pasta445m
-
Recept
Nijlbaars met kerrierijst445m
-
Recept
Nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas445m
-
Recept
Nijlbaars met spek en tomatensaus445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en room
- kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, kaas, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 217 kcal | 10% | 868 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |