Nijlbaarsfilets met kerrie
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snijd deze in ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snijd de vis in 4 gelijke stukken.
Doe ze in een ruime pan.
Overgiet ze met de witte en de en breng aan de kook.
Laat alles in koken tot er slechte een bodempje overblijft.
Voeg hier dan 25 cl water, de en het bouillonblokje bij.
Breng aan de kook, zet het vuur zachter en leg er de in de lengte in twee gesneden nijlbaarsfilets in.
Gedurende 8-10 minuten zachtjes laten pruttelen, naargelang de dikte van de filets.
Haal de vis uit de pan en houd hem warm.
Zeef de bouillon zet hem weer op het vuur en laat ongeveer 10/3 inkoken.
Voeg dan de en de vooraf in een beetje koud water opgeloste maïzena toe.
Op smaak brengen met de en het .
Overgiet de vis met saus en dien hem op met rijst met sinaasappel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
- visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 37 kcal | 1% | 148 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |