Noga-ijs

Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Dit dessert minstens een dag van tevoren maken.
  2. De invriestijd heb ik niet meegerekend.
  3. De kort roosteren in een droge koekenpan en fijnhakken (in een schone keukendoek met keukenhamer of in de keukenmachine).
  4. De noga klein snijden.
  5. Ze plakken wel erg aan elkaar, probeer zoveel mogelijk uit elkaar te halen.
  6. Neem een (liefst hoge) plastic kom die in de vriezer kan.
  7. Of anders een lege bak waar ijs in gezeten heeft.
  8. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat de folie iets over de rand hangen.
  9. Klop met een mixer de met de suiker en tot zachte pieken (niet echt stijf kloppen).
  10. Roer voorzichtig de noga en de erdoor.
  11. Laat de folie gewoon over de rand hangen maar dek de kom goed af met aluminiumfolie.
  12. Laat het ijs minstens een nacht in de vriezer.
  13. Je kunt het een keer doorroeren als je wilt en dan weer in de vriezer doen.
  14. Ongeveer 5 a 7 minuten vóór gebruik even uit de vriezer halen.
  15. Trek daarna aan de overhangende folie, dan komt het ijs makkelijker uit de kom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten en noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
47 kcal
2%188 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Noga-ijs