Nostalgische kippensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van bjornvera
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Water aan de kook brengen met kip, ui (heel laten), bouillontabletten en foelie.
Een paar uur laten trekken.
Kip en ui eruit halen.
Bouillon indien nodig zeven.
Prei fijn snijden en met de vermicelli in de bouillon doen.
Meegekookte ui klein snijden en vlees van het bot halen en fijnsnijden.
Dit alles weer toevoegen.
En klaar is de heerlijke kippensoep.
Voor extra smaak:
Bij het trekken kan er ook peterselie, selderijblad en wortel toegevoegd worden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes en vermicelli
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per kom | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 157 kcal | 7% | 1256 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |