Notenrolletjes in siroop voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Breng 200 milliliter water, de , 250 gram , het , de sinaasappelschil en - aan de kook.
- Laat het op laag vuur tot de helft inkoken.
- Roer er regelmatig doorheen.
- Laat de siroop afkoelen.
- Laat de deegplakjes ca. 10 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Hak de fijn.
- Maal de fijn.
- Roer de en de door de , 100 gram , 4-5 eetlepels siroop en de .
- Smelt de en rol de plakjes deeg uit.
- Leg een plakje deeg op een vochtige theedoek.
- Leg hierop 4 plakken deeg op elkaar, bestrijk elk plakje met wat vloeibare .
- Rol de overige plakken deeg op en leg ze apart.
- Snijd de deeg plaat in 9 even grote vierkanten (10 x 10).
- Verdeel de helft van de notenvulling in de vorm van een streep in het midden.
- Rol het deeg van het uiteinde op.
- Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de vulling.
- Bestrijk de notenrolletjes met de rest van de en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakblikken na elkaar ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat de notenrolletjes afkoelen.
- Druppel er voor het serveren de siroop overheen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spinazie-feta pasteitjes voor buffet445m
-
Recept
Frambozenhapjes voor buffet445m
-
Recept
Aardbei-amandelgebak voor buffet41u20m
-
Recept
Waldorfsalade met cantharellen voor buffet42u10m
-
Recept
Pancakes met appelcompote en kaneelmascarpone voor de brunch420m
-
Recept
Abrikozencake met roomijs voor buffet435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pistachenoten, walnoten, amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 214 kcal | 10% | 3852 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 234 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 19 g. | 21% | 342 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |