Notenschuimtaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van corine-n
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Garde
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bereiden:
- Maal in een keukenmachine de of amandelen samen met 100 gram fijn.
- Klop in een vetvrije kom de met een mespunt zout stijf.
- Voeg al kloppend in gedeelten 100 gram aan de toe tot het eiwit stijve pieken vormt.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Teken op het bakpapier 2 cirkels met een doorsnede van ongeveer 24 cm.
- Spatel het notenmengsel voorzichtig door de en verdeel dit mengsel in de cirkels op het bakpapier.
- Strijk het daarna glad zodat er 2 dikke plakken ontstaan en bak ze in de oven in 40-45 minuten gaar.
- Kook intussen 100 mililiter water met 75 gram en het en roer intussen het los met een theelepeltje water.
- Bind het suikerwater met het .
- Klop vervolgens met een mixer of garde het suikerwater druppelsgewijs door de zachte boter, totdat het een luchtige en gladde chocoladecrème is.
- Bestrijk een plak van de notentaart dik met de chocoladecrème en leg de tweede plak notentaart erop.
- Bestrijk ook deze met crème.
- Doe nu de rest van de crème eventueel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de bovenkant.
- Garneer de taart met (toefjes slagroom) en de mokkaboontjes.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 624 kcal | 31% | 2496 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 8 g. | 42% | 32 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 15% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 31% | 4 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 68 g. | 76% | 272 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |