Breng de vis met 3 deciliter , laurier, en aan de kook en kook de vis gaar in ca 10 á 15 minuten met de deksel op de pan.
Kook de gaar met een beetje .
Laat de vis uitlekken en bewaar het kookvocht.
Vul (indien nodig) het kookvocht weer aan tot 3 deciliter.
Trek het visvlees in stukjes en verwijder evt.
graatjes.
Doe de vis met de in een lage ovenschaal.
Smelt de helft van de boter(4 eetlepels), voeg de bloem(4 eetlepels) toe en roer goed door.
Voeg de rest van de melk(4.25 deciliter) en de wijn(2 eetlepels) toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Breng het aan de kook en voeg kappertjes(2 eetlepels), dille(1 takje)(1 theelepel) en peper(1 stuk) en zout(1 stuk) naar smaak toe en laat het sausje al pruttelend lekker indikken.
Giet de saus over de vis en meng alles goed.
Verwarm de oven voor op ca 200 graden C.
Giet de aardappels(1 kg) af en stamp ze fijn met de rest van de boter(4 eetlepels), peper(1 stuk) en zout(1 stuk) naar smaak tot de aardappels(1 kg) smeuig zijn. (evt.
wat melk(4.25 deciliter) of kookvocht toevoegen)
Doe de puree in een spuitzak met een grove spuitmond en spuit de puree over de vis.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
garnalen en garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.