Oedang goutjap (gamba's in een milde tomatensaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat in een pan de heet worden.
Bak de ’s om en om (nog in de schaal).
Laat de ’s afkoelen en pel de ’s.
Snijd de en de knoflook fijn en fruit deze met de in de bruin.
Voeg de en toe en laat het geheel even pruttelen.
Voeg nu de en en naar smaak toe.
Bind de saus met de maïzena af tot een glad geheel.
Leg de gepelde ’s op een oven schaal en giet de saus erover.
Verwarm de schaal in een voor verwarmde oven van 200 graden celsius 4 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Udang Bandung (milde grote garnalen)450m
-
Recept
Gamba in een gekleurd jasje415m
-
Recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham430m
-
Recept
Sambal goreng oedang (pittig gekruide garnalen uit de Javaanse keuken)440m
-
Recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote41u
-
Recept
Gamba's met verse knoflooksaus415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Oedang goutjap (gamba's in een milde tomatensaus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 68 kcal | 3% | 272 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |