Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Niet zomaar ‘n eitje.
  2. Feest.
  3. Even werk maar dat loont alle moeite.
  4. Daar gaat-ie.
    Beleg de bodem van 4 ramequin bakjes (of grotere ovenbakjes) elk met een plakje gare (even aanzetten).
  5. Of als dat te begrotelijk is of knaagt het aan je geweten, mag ook een andere stevige ganzenleverpaté in de bakjes belanden.
  6. Laat daarop dan in elke bakje een rauw eitje glijden, zet in matig hete oven en laat de bijna stollen.
  7. Vooral niet gaar of droog laten worden.
  8. Dit is een precisie werkje.
  9. Haal de bakjes uit de oven en lepel er de warme sauce périgueux over.
  10. Dat is alles…?????

    Maar nu aan het werk.
  11. De beroemde sauce périgueux.
  12. Vereist ‘enige’ passie voor koken.
  13. De basis van deze heerlijke saus is een madeira saus.
  14. Dus maken we allereerst een bruine roux:
    50 gram boter
    40 gram bloem
    1 dl witte wijn
    6 dl bouillon
    plus mirepoix van 40 gr boter, 50 gram wortel, 50 gr ui, 50 gr gekookte ham, peterselie, teentje uit de knijper, laurier en thijm
    1 eetlepel tomaat
    beetje champignons




    Ik ga er van uit dat jullie weten hoe bovenstaand geheel in welke volgorde gemaakt moet worden.
  15. Dit alles bij elkaar uurtje zeer zachtjes stoven dan zeven en depouilleren (afschuimen) 1 eetlepels madeira plus scheut armagnac erbij.
  16. En om er de ware sauce Périgueux van te maken, moet er truffel bij.
  17. Snipper die erdoor door plus het truffelnat als je een blikje gebruikt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
23 kcal
1%92 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oeufs à la Périgourdine