Okraschotel
- Herkomst Antillen
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Okra is kleverig als het gesneden is.
- Je voorkomt dit enigszins door ze eerst te wassen en te drogen voordat je de uiteinden eraf snijdt.
- Snijd de okra's dan in schuine, dunne plakken.
- De samen met de margarine of boter verhitten en hierin ui en knoflook zachtjes fruiten ongeveer 5 minuten.
- Voeg dan de okra's toe en laat het geheel nog 6 a 7 minuten al roerend bakken.
- Dan de , en eventueel pepertjes of erbij.
- Alles nog 3 minuutjes laten fruiten.
- Verkruimel dan het bouillonblokje naar smaak erboven en als je dat wilt nog de toevoegen.
- Breng op smaak met en .
- Bestrooi vóór het opdienen met .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje, boter of margarine, olie, sambal
- groentebouillonblokje en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje, boter of margarine, olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 160 kcal | 8% | 480 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 39 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 27 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |