Oliebollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Oud en nieuw
- Oliebollen recepten
- Bereiden
- Kookboek van irispons
- Schrijf een review

Bereidingswijze
- en 1 nacht weken in water.
- Hierna goed afspoelen en drogen in een theedoek.
1 deciliter tot lauw verwarmen. - in een kom doen en in het midden een kuiltje maken.
- De in het kuiltje gieten en hierin de oplossen.
- Toevoegen , ei en ongeveer 2 deciliter .
- Met houten lepel in ongeveer 5 minuten flink roeren tot een glad beslag.
- Eventueel nog wat toevoegen.
- Het beslag moet in punten van de lepel vallen.
- Kom afdekken met een vochtige theedoek en op een warme plaats (bijvoorbeeld boven de verwarming) laten rijzen in ongeveer 1 uur.
- en en appel toevoegen.
- Kom afdekken en weer op een warme plaats laten rijzen in ongeveer 1 uur.
In heet van 175 graden celsius de oliebollen bakken in ongeveer 4 minuten. - Het vet mag niet te heet worden anders worden de bollen niet gaar.
- De eerste oliebol is altijd een beetje een mislukking, maar daarna moet het steeds beter gaan.
- Laat de bollen uitlekken op papier.
Ook lekker om te maken
Variaties op Oliebollen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Oliebollen | 5 | Snacks |
Oliebollenschotel uit de oven | 1 | Nagerechten |
Oliebollen die niet vet zijn en echt goed lukken | 1 | Oud en nieuw |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in frituurvet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 438 kcal | 21% | 3504 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 512 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |