Oliebollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Oud en nieuw
- Oliebollen recepten
- Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Roer de met en tot een glad beslag.
- Meng de en de door dit beslag.
- Dek de kom af met plastic folie en laat het beslag op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Bereiden:
- Verhit de tot 180 graden C. (de olie geeft dan een witte damp af).
- Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag en laat dat in de olie glijden.
- Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar.
- Keer ze halverwege om met een vork, haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
- Serveer ze bestrooid met .
- Tips:
- In plaats van kan er ook beslag gemaakt worden van 250 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 15 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist, 2 deciliter lauw warme melk, 1 theelepel suiker, 1 ei en .
- Voeg als extra aan het beslag toe: 1 appel in stukjes gesneden of 50 gram gembersnippers, 25 gram sukadesnippers, 25 gram gehakte noten of 100 gram fijngehakte tuttifrutti en 1/2 eetlepels kaneelpoeder of 100 gram gesnipperde rauwe ham en 100 gram geraspte belegen kaas.
Ook lekker om te maken
Variaties op Oliebollen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Oliebollen | 5 | Snacks |
Oliebollendeeg naar grootmoeders recept | 1 | Oud en nieuw |
Durbari Malpura (oliebollen) | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 414 kcal | 20% | 1656 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |