Oliebollen die niet vet zijn en echt goed lukken
- Herkomst Nederland
- Categorie Oud en nieuw
- Oliebollen recepten
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- 3 reviews
Keukenspullen
- Hapjespan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- schillen en er hele kleine blokjes van maken.
Doe de , en , gist, , , , , appelblokjes in een beslagkom en roer alles door elkaar.
Zet een kom met heet leidingwater klaar.
De beslagkom met de ingredienten erin zetten en het mengsel wat verwarmen. (au bain marie)
Kneden met je handen.
Doe er in gedeelte bij, zoveel tot het deeg elastiekerig wordt. - Na het eerste deel wat erdoor doen.
Het deeg moet slapper dan brooddeeg zijn maar let op ook weer niet te dun.
Laat het deeg op een radiator rijzen met een doekje erover. - Het deeg moet iets meer dan 2x het volume krijgen.
- Regelmatig even onder het doekje kijken.
- Laat het niet doorrijzen totdat er belletjes ontstaan in het deeg. (oliebollen worden vet van binnen)
Het bakken.
warm laten worden, niet heet. - Liefst niet in een friteuse.
Verse in een hapjespan of een speciale frituurpan gaat het beste.
Zet een pannetje klaar naast de warmtebron.
Maak je handen nat en pak een plukje deeg met je handen maak er een bolletje van en laat hem voorzichtig in de frituur glijden. - Maak voor elk bolletje je handen nat en laat zo een aantal bolletjes in de frituur glijden.
- De bollen mogen niet meteen bruin worden, als dat gebeurt is de te heet.
- Ook worden ze dan klef van binnen.
Blijf met een houten pollepel de bolletjes in beweging houden tot ze goudbruin zijn. - Dit duurt ca. 4 tot 5 minuten.
- Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
Lekker smullen als ze nog warm zijn.
Ook ruikt je huis niet dagenlang naar oliebollen op deze manier.
Tip: - Als je veel oliebollen wil bakken begin bijtijds en doe er iedere dag wat.
- Vriest ze in.
Een grote hoeveelheid deeg maken is moellijker dan wanneer je het bovenstaande aanhoudt.
Veel succes aan een ieder die er net zoveel moeite me heb als ik vroeger.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bakkers oliebollen455m
-
Recept
Echte oliebollen42u
-
Recept
Glutenvrije oliebollen41u
-
Recept
Oliebollen van mijn grootvader43u
-
Recept
Oliebollen41u10m
-
Recept
Oliebollen41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Oliebollen die niet vet zijn en echt goed lukken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 596 kcal | 29% | 2384 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 114 g. | 43% | 456 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |