Oliebollen van mijn grootvader

Ingrediënten

+ -
print

Voor het beslag:

Voor het garnituur:

Voor het frituren:

Voor de afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de en de een paar uur wellen in wat lauwwarm .
    Schil de de appels en rasp ze.
    Laat de en uitlekken.
    Voeg , , , en geraspte appel samen.
    Los de op in wat lauw .
    Doe de bloem in een emmer en maak een kuiltje.
    Voeg de suiker toe en meng langzaam lauw en bier door de bloem, totdat een mooie gladde massa ontstaat.
    Voeg het garnituur toe, roer het geheel even door elkaar en voeg als laatste het toe, meng nogmaals even goed door om het door het deeg te verdelen.
    Laat het beslag ca. 30 minuten bij ongeveer 30 graden rijzen.
    Let op dat het beslag niet de emmer uit rijst.
    Opa gebruikte altijd een emmer die hij met een schone vochtige theedoek afdekte en liet het beslag achter de kachel rijzen.
    Na ca. 30 minuten sla je het deeg neer en laat het nogmaals rijzen.
    Voor het bakken het beslag nog een keer goed doorroeren.
    Bakken bij ca. 175 graden C.
    Ik gebruik tegenwoordig een elektrische frituurpan.
    Gebruik een ijsbollenschep om het beslag uit de emmer te scheppen.
  2. Per keer gaan er dan ca. 10 oliebollen in de frituurpan.
    Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet met een stuk keukenpapier.
    Serveer de oliebollen met wat .
    Controleer het liefst af en toe, of de bollen gaar zijn van binnen.
  3. Zo heb je een excuus om alvast ruim voor te proeven.
    Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
717 kcal
35%4302 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
133 g.
51%798 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oliebollen van mijn grootvader