Oliebollendeeg naar grootmoeders recept

Ingrediënten

+ -
print

Beslag:

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Gebruik voor het beslag maken een emmer of zeer grote kom i.v.m.
  2. het rijzen van het deeg.
    oplossen in lauwwarme .
    De (zeer zacht), , en door de vermengen.
    Hierbij heel langzaam de lauwwarme met door vermengen zodat een klontvrij geheel ontstaat.
    Dan de gewelde (± 30 minuten laten wellen in handwarm water), en er door mengen.
  3. Voeg hierbij ook wat .

    Dit alles afdekken met een vochtige doek en op een warme plaats(kachel of verwarming) laten rijzen gedurende ± 45 minuten (zorg ervoor dat het niet op de trek staat).
    Dan alles nogmaals mengen en weer laten rijzen (± 30 minuten).
  4. Na een kwartier ongeveer de olie verwarmen in een pan of de frituurpan aanzetten op 180 graden celcius.
    (Zorg voor voldoende olie zodat de bollen drijven).
    De oliebollen met een ijsschep uit de kom of emmer halen en voorzichtig in de olie laten zakken (i.v.m.
  5. spatten van de olie).
    IJsschep regelmatig door handwarm water halen, dan vallen de bollen er beter uit.

    Bak de bollen in circa 5 à 6 minuten onder regelmatig draaien bruin.
    Gooi niet teveel bollen tegelijk in de olie, dan koelt de olie te snel af en zijn ze van binnen niet gaar en aan de buiten kant te hard.
    Zorg ervoor dat de temperatuur op 180 graden celsius blijft anders nemen de bollen teveel olie op en smaken ze naar de olie.
    Als ze bruin zijn, uitscheppen en op een stuk keukenpapier uit laten lekken.
    Serveer op schaal met erover
    Smakelijk eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
858 kcal
42%3432 kcal
Vetten
44 g.
64%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
115 g.
44%460 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oliebollendeeg naar grootmoeders recept