Olijven kippasteitjes voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Pasteitjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Dep de droog en snijd hem heel fijn.
- Pel en snipper de en de knoflook.
- Was de en hak de en fijn.
- Laat de mais uitlekken Bak de in 1 eetlepel hete .
- Bak de , de knoflook en de ca. 5 minuten mee en voeg de en de mais toe.
- Breng op smaak met en en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Roer de kwark, de , 75 milliliter en 1 theelepel door elkaar.
- Meng de door 400 gram en voeg de toe.
- Kneed alles tot een glad deeg.
- Bestrooi het werkblad met wat en rol het deeg dun uit tot 3-4 mm.
- Steek ca 20 cirkels (van 10 cm doorsnede) uit het deeg.
- Klop 1 ei los.
- Leg 1-2 eetlepels kipvulling op de deegcirkels, bestrijk de randen met het ei, klap het deeg dicht en druk alle randen goed aan.
- Leg alle pasteitjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
- Bak de pasteitjes 15-20 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kwarkpannenkoekjes met kruidendip voor buffet425m
-
Recept
Broccoli-spekjesquiche voor buffet41u30m
-
Recept
Ham-wortelwrap voor buffet430m
-
Recept
Stokbroodjes met roomkaas en tartaar voor buffet430m
-
Recept
Frambozenhapjes voor buffet445m
-
Recept
Groentesticks met tonijndip voor buffet430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- magere kwark en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 126 kcal | 6% | 2520 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 340 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |