Oma

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de vulling.
  2. dit gaat als volgt:
  3. Wel de en de rozijnen. () Doe de vruchten in een steelpan zet ze op met koud water en kook ze even op.
  4. Laat ze staan tot gebruik.
  5. Doe het vocht, en de in een pan met een dikke bodem en roer dit met de garde tot een geheel.
  6. Voeg de toe.
  7. Laat de /rozijnen uitlekken.
  8. Schil de en voeg ze er in gedeelte aan toe.
  9. Laat de glazig koken maar niet te gaar.
  10. Voeg de helft van de citroenrasp toe.
  11. Alles kort even meekoken.
  12. Doe nu deze massa over in een vergiet en laat het goed uitlekken.
  13. Maak intussen het deeg voor de taart.
  14. Doe de , boter, , de rest van de citroenrasp, een deel van het , en het snufje in een kom.
  15. Kneed dit tot een vaste bal.
  16. Als het te plakkerig is, is er teveel gebruikt.
  17. Strooi er dan nog wat bij.
  18. Het deeg moet fluwelig aanvoelen.
  19. Lekker is als je wat of door het deeg verwerkt.
  20. Laat het deeg half uurtje rusten in de koelkast.
  21. Ga verder met de vulling.
  22. Spatel voorzichtig de door de vulling.
  23. Doe het vocht in een steelpan en kook het vocht in terwijl de appeltaart in de oven staat.
  24. Van het vocht moet je maar 1/3 over houden.
  25. Dan lijkt het op appelstroop.
  26. Verder met het deeg:
  27. Pak het deeg uit de koelkast, houdt 1/3 apart voor de garnering.
  28. Bekleed een springvorm van 20 of 22 cm doorsnee met het deeg.
  29. Strooi hier weinig over.
  30. Dit is om de rest van het vocht wat nog uit de vulling komt op te nemen en geef zo gelijk een lekkere smaak aan de koek.
  31. Stort er in gedeelte de vulling in en verdeeld het mooi.
  32. Event.
  33. tussen de vulling leggen of halve De rest van het deeg uitrollen en er mooie repen van snijden.
  34. Leg de repen diagonaalsgewijs over de vruchten.
  35. Vet de springvorm in en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven op 175 graden celcius.
  36. Haal de taart na ca. 1 uur uit de oven.
  37. Bestrooi de taart met de fijngehakte en besmeer hem nu met het appelstroopje. (dit is wel een beetje lastig karweitje) Heb je geen in huis smeer de taart dan in met het appelstroopje en eventueel kan er dan op maar is niet perse nodig.
  38. Met deze appeltaart zult u uzelf en uw gasten versteld doen staan.
  39. Eet smakelijk!
  40. Tip:
  41. Voor het uitrollen van het deeg leg eerst huishoudfolie op het aanrecht en strooi er wat over.
  42. Je kunt de lap deeg met huishoudfolie en al oppakken en het dan in de vorm leggen.
  43. Als het deeg in de vorm ligt, het huishoudfolie voorzichtig verwijderen.
  44. De koek is op deze manier ook mooi dun.
25
25
25

Variaties op Oma's appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oma's appeltaart
VariatieAantalGang
Oma's appeltaart3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in custard, paneermeel, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten, amandelspijs, amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Oma's appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Een echt lekkere appeltaart! Het is een mooi recept maar oma in nog niet zo oud begrijp ik. De Elstar appel is officieel erkend en op de markt gekomen in het najaar van 1976. Ik denk dat oma als ze... Lees reactie
jaccor 27 mei 2013
In het recept staat 1 uur en 175 graden.
Tinus 26 mei 2013
Hoi ik heb je recept stap voor stap gevolgd en het ruikt en ziet er al heerlijk uit voordat het de oven in gaat, maar nu is de vraag, hoelang en op hoeveel graden in de oven?
Narinthe 30 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3621 kcal
181%3621 kcal
Vetten
87 g.
124%87 g.
Waarvan verzadigd
27 g.
135%27 g.
Waarvan onverzadigd
15 g.
50%15 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
6 g.
100%6 g.
Koolhydraten
543 g.
209%543 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
19 mg.
2%19 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oma's appeltaart