Oma

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius (150 graden celsius hete luchtoven).

    Schil de appels voor de vulling en meng ze met de overige ingredienten voor de vulling.
  2. Zet het apart.



    Snijd de in stukjes en doe het bij de (liefst gezeefde) .
  3. Nu de overige ingredienten (behalve die voor de vulling!) erbij doen en er een stevig deeg van kneden dat van de kom los moet laten.

    Nu het deeg uitrollen tot een plak van minimaal een halve cm.
  4. Bedek hiermee de bodem en rand van een ingevette springvorm.
  5. Houd wel wat deeg apart voor de garnering.



    Vul nu de vorm met de ingredienten voor de vulling.



    De bovenkant van de taart nu garneren met het overgebleven deeg.
  6. Maak reepjes van het deeg en leg het bovenop.

    Om een mooie(re) kleur te krijgen op de appeltaart, smeer wat op de garnering van de appeltaart.



    Zet de taart in de oven en laat in ongeveer een uur tot anderhalf uur gaar worden.
25
25
25

Variaties op Oma's appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oma's appeltaart
VariatieAantalGang
Oma's appeltaart3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Oma's appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?
ggeurtsen 21 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
325 kcal
16%3250 kcal
Vetten
17 g.
24%170 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%500 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%50 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oma's appeltaart