Oma

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kniestuk (of ) met ongeveer 3 liter water opzetten, dan aan de kook brengen en ± 2 uur laten trekken.
  2. Knie () eruit.
  3. Riblappen in blokken snijden en toevoegen.
  4. in kleine blokjes snijden en samen met 2 bouillontabletten toevoegen en ± 1 uur zachtjes laten pruttelen.
  5. , piment en kneuzen en samen met de en toevoegen.
  6. Bruine en de erbij en regelmatig rustig omroeren gedurende ± 1 uurtje.
  7. Gehakt iets kruiden en er niet te kleine balletjes van draaien.
  8. Hierna lekker bruin braden.
  9. snijden of hakken en ook lekker bruin braden.
  10. Gehaktballetjes en toevoegen en doorroeren.
  11. Rookworstje erin en ± 30 minuten mee laten dobberen.
  12. Hierna eruit vissen, in stukjes snijden en terug in de pan.
  13. Aanvullen met water of bouillon tot ± 6 liter.
  14. Dan nog een 1 uurtje op een heel klein pitje laten trekken en regelmatig zachtjes blijven roeren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Oma's bruine bonensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Heerlijk Recept. Heb er zelf nog een extra pot bruine bruine bonen gepureerd en toegevoegd. Plus nog wat gerookte spekreepjes. Het was een groot succes bij familie.
Willy46 12 oktober 2017
Heerlijke soep! Goed gebalanceerd.
Willy46 28 september 2017
Lekkerste recept dat ik ken voor bruine bonensoep. Het lekkerste is de soep als hij na het bereiden een nacht heeft gestaan. Wat over is, vries ik in en ook dat is heerlijk.
Schumina 26 februari 2016
Wanneer gaan de laurierblaadjes erin?
Elise 13 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
358 kcal
17%4296 kcal
Vetten
9 g.
13%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%516 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oma's bruine bonensoep