Omgekeerde appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Zeef de met de , en en kneed er 100 gram door zodat een zachte bal ontstaat.
- Rol de bal in met plastic folie en zet 10 minuten in de koelkast.
- Doe de , de overige en kaneel in de steelpan.
- Verwarm op laag vuur gedurende 3 minuten of totdat de suiker stroperig wordt.
- Schik de appllstukjes in een licht ingevet bakblik met antiaanbaklaag van 20 cm lengte.
- Giet er voorzichtig de stroperige suiker en kaneel op.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier totdat het net langer is als het bakblik.
- Leg het deeg boven op de appels en duw de randen van het deeg langs de zijden van het bakblik.
- Bak 35-40 minuten totdat het deeg knapperig en goudbruin is.
- Laat 10 minuten afkoelen en keer de taart om op een serveerschaal.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hollandse appeltaart445m
-
Recept
Appeltaart440m
-
Recept
Omgekeerde bananencake41u15m
-
Recept
Appeltaart met vanilleroom445m
-
Recept
Appelcrisp (appeltaart op zijn Deens)430m
-
Recept
Whisky-appeltaart41u15m
Variaties op Omgekeerde appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Omgekeerde appeltaart | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 281 kcal | 14% | 1124 kcal |
Vetten | 31 g. | 44% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |