Omgekeerde perentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes van een 1/2 cm.
Smelt 60 gram van de en voeg de helft van de suiker toe. - Laat de suiker alroerend smelten en voeg de partjes peer toe.
- Kook de partjes 5 minuten en verdeel ze met het suikermengsel over de bodem van een lage taartvorm (28 centimeter doorsende).
- Klop de rest van de met de rest van de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg het en de toe en klop het mengsel kort door.
Schep de met het , de en een mespuntje door elkaar. - Breng 0,8 dl water aan de kook.
- Spatel afwisselend een beetje van het bloemmengsel en een beetje water door het stroopmengsel.
- Eindig met het bloemmengsel en schep rustig om.
Schenk het beslag over het perenmengsel.
Bak de taart in 30 minuten bruin en gaar. - Neem de taart uit de oven en laat hem een poosje rusten.
Keer hem op een mooie schaal en bestuif hem met .
Serveer hem warm met een bolletje ijs of crème fraiche.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-perentaart met walnoten450m
-
Recept
Perentaart41u15m
-
Recept
Omgekeerde appeltaart440m
-
Recept
Omgekeerde bananencake41u15m
-
Recept
Perentaart met caramelsaus445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stroop en bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 233 kcal | 11% | 2796 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 468 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |