Omgekeerde witloftaart (witlof tarte tartin)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bereiden:
  2. Wwitlof in struikjes 10 minuten koken, afgieten en uit laten lekken.
  3. Halveren en de bittere kern eruit halen.
  4. snippereren en glazig fruiten.
  5. Peper en zout toevoegen en de helft van de geraspte er door scheppen.
  6. ontdooien en bestrooien met de andere helft van de .
  7. Op elkaar leggen en laatste plakje zonder houden.
  8. Uitrollen tot een lap . (± 4 cm groter dan de vorm) Oven voorverwarmen tot 200ºC.
  9. Zet de vorm op het vuur en laat de smelten.
  10. Roer de en erdoor en leg de met de snijkant naar beneden in de vorm.
  11. Op hoog vuur bakken tot de onderkant van de lof begint te kleuren.
  12. Druk de struikjes plat, de erover doen en afdekken met de lap en vouw de rand naar beneden. 25 minuten op 200ºC.
  13. het laten bruin kleuren.
  14. Keer de taart om en serveer warm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, bladerdeeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Omgekeerde witloftaart (witlof tarte tartin) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Uitrollen lukte me niet, maar heb de vierkantjes deeg met geraspte kaas gewoon een beetje naast/over elkaar gelegd. Het is supergoed gelukt! Heel lekker, het deeg is niet soppig doordat het bovenop li... Lees reactie
Suzan 9 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%828 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Omgekeerde witloftaart (witlof tarte tartin)