Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ei met toast en spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2 Vet 6 standaard muffin vormpjes in met een beetje boter.

3. Met een deegroller rol je de sneetjes brood een beetje dunner, en met een glas of koekjesvorm snijd je ze in 8 rondjes. Snijd elke rondje in de helft, en druk vervolgen 2 helften in elke muffinvorm, zodat ze een beetje overlappen en het brood tot aan de rand van de vorm komt. Gebruik extra brood om eventuele gaatjes te dichten en smeer de broodbakjes nog wat in met boter.

4. Vervolgens bak je de spek knapperig en doe je het in de broodbakjes.

5. Breek nu in elk bakje een ei en besprenkel met zout en peper.

6 Doe het geheel in de oven, als het ei is gestolt is het klaar (ong 20/25 minuten)!

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Dit kan overigens ook zonder toast, dan gebruik je de spek als bakje. Deze doe je rauw in de ingevette vorm en dit spekbakje vul je vervolgens met het ei. Ook lekker om er een spek-omelet van te maken, door wat extra groenten en kruiden toe te voegen aan het ei-mengsel. Feel free! Eetsmakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ei met toast en spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven