Oosters stoofvlees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
    Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom lekker bruin.
  2. Voeg de toe en bak deze 5 minuten mee.
  3. Voeg de ketjap,gember, ,en de toe en bak nu nog 3 minuten.
    Verwarm de bouillon en giet deze ovcer het vlees.
  4. Voeg de azijn en de erbij samen met de .
  5. Breng dit aan de kook en stoof dan zachtjes met het deksel erop ongeveer 2 uur.
    Verwijder nu de laurier en de kruidnagel.
    Breng het nu op smaak met wat zout en peper.
  6. Bind de saus eventueel met wat allebinder.
  7. lekker bij rijst-pasta-gekookte aardapelen.

    Steek de in het laurierblad dan kun je alles in een keer uit de pan halen.
  8. Wil je het vlees wat pittiger vul dan de smaak aan met 2 theelepels sambal oelek of badjak toe.
25
25
25

Variaties op Oosters stoofvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oosters stoofvlees
VariatieAantalGang
Oosters stoofvlees2Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachide olie en vleesbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachide olie
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis en bloem
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vloeibare boter en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • arachide olie en vleesbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Oosters stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het is een heerlijk recept. Zacht kruidig van smaak met een Oosters tintje. Wij hebben er rijst met peultjes bij gegeten. Een prima combinatie!
Karin Teunissen 26 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1001 kcal
50%2002 kcal
Vetten
40 g.
57%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%102 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oosters stoofvlees