Oosters varkensvlees
- Herkomst Indonesie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van c4th
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de in dobbelsteentjes.
- Roer de ketjap met , , , sambal en door elkaar.
- Doe het vlees hierbij.
- Roer het goed om zodat de marinade goed door het vlees geroerd is en laat het minimaal een half uur staan.
- Na een half uur:
- Snipper de , smelt in een braadpan.
- Fruit de in de hete en temper daarna het vuur.
- Doe het vlees erbij en braad het rondom aan.
- Giet 1 deciliter water erbij, wacht tot het kookt en voeg dan het restant van de marinade eraan toe.
- Laat het vlees vervolgens in een open pan in circa 25 minuten zachtjes gaar worden.
- Voeg er halverwege de kooktijd sperziebonen of (diepvries)erwten aan toe en laat deze meekoken.
- Serveer met rijst.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
- sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 96 kcal | 4% | 384 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |