Oosterse kippensoep
- Herkomst Thailand
- Categorie Soepen
- Kippensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Doe de , het , de bouillonblokjes, de in stukjes gesneden gember, de en de sambal in een pan.
- Breng aan de kook en laat 15 min.
- sudderen; deksel op de pan.
- Leg de in de bouillon en laat 15 min.
- pocheren.
- Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
- Zeef de bouillon en doe hem terug in de pan.
- Voeg de noedels toe en laat 2 min.
- garen.
- Snijd de in ringen, was de taugé en snijd de in reepjes.
- Voeg de groenten en de vleesblokjes bij de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat nog 2 min.
- zachtjes doorkoken.
- Voeg tot slot de toe en breng eventueel op smaak met of nog een klein stukje kippenbouillonblokje.
Ook lekker om te maken
Variaties op Oosterse kippensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Oosterse kippensoep met noedels | 1 | Warm |
Oosterse kippensoep a la Annette | 1 | Warm |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes en sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes en sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 173 kcal | 8% | 692 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 3% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |